Cele mai insorite orase din lume




 
Exista pe mapamond cateva orase privilegiate, unde soarele e prezent peste 90% din timp.

De inteles ca in astfel de locuri oamenii sunt, in general, mai fericiti, iar stilul lor de viata inseamna mult timp petrecut afara, noteaza BBC.

In topul realizat de World Meteorological Organization sunt orase din SUA, nordul Australiei, Africa de Sud si Orientul Mijlociu. E drept, insa, ca unele dintre ele sunt slab locuite, mai cu seama cele din regiunile desertice.

Phoenix, Arizona, SUA, primul din top, are cele mai multe zile insorite dintre toate orasele de pe glob. Ploaia e o raritate aici; mai degraba se simte mirosul ei, spun locuitorii orasului.

Urmeaza Darwin, in nordul Australiei, zona unde se afla multe orase insorite. Desi un oras vast, acesta nu are nici 150.000 de locuitori. Cei care locuiesc in Darwin spun ca nici nu trebuie sa asculte pregnozele meteo, din moment ce aproape in fiecare zi sunt 32 de grade Celsius. Pot trece si opt luni fara strop de ploaie.



Nizwa, Oman, urmeaza in clasament. Si aici o ploaie e un eveniment si nu e neobisnuit ca profesorii sa lase elevii afara atunci cand ploua, chiar daca au cursuri.

In Amman, Iordania, iarna temperaturile pot cobori pana la 5 grade Celsius, insa soarele e tot timpul vizibil.

Este urmat in top de Johannesburg, Africa de Sud, un oras in care nu e canicula tot timpul, asa cum s-ar astepta multi. De fapt, Johannesburg are clima cea mai blanda din tara.
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery