Real facts about Chuck Norris


Chuck Norris este un om (desi multi sustin ca ar fi, de fapt, un extraterestru capabil sa distruga planeta dintr-un singur pumn, dar n-are chef s-o faca!) de renume mondial. Practic, putini oameni de pe Pamant n-au auzit înca de el si înca si mai putini si-ar dori sa aiba de-a face cu el... 

Înainte de a devenit un actor faimos, Chuck Norris a fost însa un renumit karatist si, de altfel, el a recunoscut ca a patruns în lumea filmului pentru a populariza mai bine nobilele conceptii propovaduite de artele martiale. În randurile ce urmeaza, va vom dezvalui cateva lucruri mai putin stiute despre viata lui si, deoarece chiar astazi el împlineste venerabila varsta de 78 de ani, îi vom ura sanatate, viata lunga si multa putere de munca, fiindca mai sunt destui „baieti rai” de pus la punct...

 – Numele sau adevarat nu este Chuck, iar Chuck nu este nici macar prescurtarea clasica de la Charles. În acte, pe actor îl cheama Carlos Ray Norris si abia cand s-a înrolat în aviatia militara a SUA a început sa fie numit „Chuck”.

 – In ciuda renumelui sau de luptator invincibil, Chuck Norris nu este neînvins. La începuturile carierei sale sportive, în arte martiale, el a pierdut 10 partide. Este adevarat, din 1968 nimeni nu l-a mai învins pe tatami, ci doar în filme – în productiile de actiune „Întoarcerea Dragonului” si „Jocul Mortii”, personajul interpretat de Chuck pierde în fata celui jucat de Bruce Lee.

 – Palmaresul total la karate al lui Norris este de 183 de victorii, 10 înfrangeri si 2 egaluri. El a castigat „nationalele” de karate ale Statelor Unite în nu mai putin de sase ani consecutiv, înainte de a se retrage din competitie: 1968, 1969, 1970, 1971, 1972 si 1973.

 – In timpul stagiului militar în US Air Force, Chuck Norris a fost cazarmat în Coreea de Sud, moment în care a venit prima data în contact cu artele martiale – în special Tae Kwon Do. El se numara printre foarte putinii straini care au primit centura neagra cu 8 dani în Tae Kwon Do. De asemenea, detine centura neagra la judo, ju-titsu brazilian si Tang Soo Do.

 – Fratele lui mai mic, Wieland, a fost ucis în misiune, în Vietnam, în anul 1970. Aceasta tragedie l-a determinat pe actor sa realizeze seria de filme „Disparut în misiune”, dedicata tuturor soldatilor americani ucisi sau disparuti în razboiul din Vietnam. Un alt frate, Aaron, s-a aflat în spatele camerei de filmare, ca regizor, la primele performante actoricesti ale lui Chuck.



 – Chuck este tatal a cinci copii, dintre care unul nascut în afara casatoriei, în urma unei idile pasagere. Acest copil, o fata, nu a aflat ca tatal ei natural este Chuck Norris decat atunci cand a împlinit varsta de 26 de ani. Cu toate acestea, Norris a refuzat scandalul unui eventual proces de paternitate si a acceptat-o pe fiica lui nelegitima ca parte din familie.

 – Republican convins, Norris sprijina posesia legala de arme de foc, dar se declara împotriva violentei. El a creat si un stil propriu de autoaparare, intitulat Chun Kuk Do, ceea ce înseamna „Calea Universala”. Acesta are si o întreaga filosofie, care ar putea fi redusa la cugetarea „Daca n-am nimic bun de spus despre o persoana, mai bine tac”.

 – Pe de alta parte, este un om foarte credincios, vorbind în emisiuni religioase si promovand, în reclame, studiul Bibliei si practicarea rugaciunii comune în scolile publice.

 – Chiar daca n-ati crede, Chuck este si un foarte talentat scriitor, autor, pana acum a patru carti, devenite best-seller si editorialist la mai multe publicatii americane.

 – Desi în filme, Bruce Lee l-a învins, invariabil, într-una din cartile lui, „Puterea secreta din interior”, Norris a povestit cum l-a doborat pe Bruce dintr-o singura lovitura, inventata de el. Ulterior, Bruce Lee a studiat tehnica lui Norris pana la perfectiune si a adaptat-o la stilul lui de lupta.

 – Afacerist iscusit, actorul si-a lansat si propria linie de blugi. Pantalonii „Action Jeans” permit o mobilitate superioara, iar în reclama Chuck apare îmbracat în acesti blugi si naucind doi adversari cu o singura lovitura de picior în plina figura.

 – Desi a fost faimos ca „Walker, politist texan”, Chuck Norris s-a nascut în Oklahoma si are, printre stramosi, si indieni din tribul Cherokee, de care e foarte mandru.

 – A fost profesor de karate al unor actori precum Steve McQueen si Priscilla Presley.


Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery