Misterele Groenlandei


Timp de 10 ani un fenomen ciudat care se petrecea în Groenlanda le-a dat bătăi de cap oamenilor de știință. Miliarde de litri de apă din lacuri dispareau.

Ciudatul fenomen se producea în curs de câteva ore. Apa din unele lacuri dispărea în câteva ore. După zece ani, cercetătorii au descoperit cauza acestui fenomen. În interiorul acestor lacuri s-au produs falii gigant care în câteva ore au înghițit toată apa.

Au fost utilizate 16 balize GPS care au fost așezate în jurul unui lac care a secat in 6 ore. Cercetările au arătat că imensa cantitate de apă a creat o presiune asupra calotei glaciare care s-a fisurat și a creat falii.

Piri Reis a fost un amiral turc care în perioada 1513-1528 a realizat două hărți care s-au dovedit foarte precise. Groenlanda era reprezentată ca fiind formată din două insule si fără existență calotei glaciare.


Grație unor imagini captate de un satelit, în Groenlanda a fost descoperit un canion cu o lungime de 750 kilometri si o adâncime de 800 de metri. Acest canion este mai mare decât Marele Canion din nord vestul Arizonei care are o lungime de 450 kilometri.

Doi cercetători americani au realizat în Marea Groenlandei o filmare de excepție. La o adâncime de 900 de metri au filmat o creatură care seamănă cu o sirenă.


Creatura are o coadă ca a peștelui, iar degetele au o membrană interdigitală. Un mister este și faptul cum au reușit aceste creaturi umanoide să se adapteze la temperaturi extrem de scăzute.


În Groenlanda trăiește cea mai longevivă specie de vertebrate. Este vorba despre un rechin care trăiește 400 de ani. Are o lungime de peste 7 metri și se poate scufunda până la 600 de metri. El ajunge la maturitatea sexuală la vârsta de 150 de ani.

Revista americană Science a publicat un articol cu privire la o descoperire care a fost făcută în 2016. Sub un strat de gheață de 3 kilometri a fost descoperit un peisaj de tundră cu o vechime de peste 2,7 milioane de ani. Groenlanda a fost cu adevărat verde înainte de a fi acoperită de gheață.
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery