Cat de aproape suntem de sfarsitul lumii ?



  
''Vestea pe care o dăm nu este una tocmai bună, deoarece ea reprezintă expresia greşelilor pe care le fac liderii lumii''.

O echipă internaţională de cercetători, înfiinţată pentru prima dată la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, susţine că sfârşitul umanităţii este foarte aproape. Grupul de specialişti este cunoscut pentru faptul că a lansat în revista pe care o publică, The Bulletin of Atomic Scientists, aşa-numitul Ceas al Apocalipsei. Prin intermediul acestuia, oamenii de ştiinţă au calculat că omenirea se află atât de aproape de final, încât au echivalat timpul rămas cu 3 minute pe cadranul ceasului.

"3 minute până la miezul nopţii este un timp extrem de limitat. Vestea pe care o dăm nu este una tocmai bună, deoarece ea reprezintă expresia greşelilor pe care le fac liderii lumii în a-şi focusa eforturile pentru a reduce riscurile provocate de schimbările climatice şi folosirea armelor nucleare. Ambele pericole afectează existenţa civilizaţiei umane şi, drept urmare, ele ar trebui să se afle în fruntea listei de priorităţi a celor care ne conduc", susţin oamenii de ştiinţă.

Pe de altă parte, cercetătorii ţin să salute demersurile realizate în privinţa folosirii armamentului nuclear din Iran, dar şi rezultatele Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice de la Paris. Chiar şi aşa, problemele nu se opresc aici, deoarece apar noi ameninţări, cum este, de exemplu, cea venind din partea Coreei de Nord.



"Deşi acordul semnat cu Iranul ar putea constitui un succes, au apărut, însă, tensiuni între SUA şi Rusia. Pe de altă parte, conflictele din ţări precum Ucraina sau Siria continuă până astăzi. Mai mult decât atât, ne este tuturor cunoscut episodul în care, pe teritoriul Turciei, membră NATO, a fost doborât un avion rusesc", au adăugat membrii Consiliului Director al Buletinului oamenilor de ştiinţă din domeniul atomic.

Specialiştii sunt de părere că discuţiile din cadrul Conferinţei de la Paris ar putea avea rezultate încurajatoare, deşi s-au făcut foarte puţine referiri la impactul provocat deja de evoluţia climei pe Terra. "Deşi pare greu de crezut, acordul de la Paris a fost publicat la sfârşitul celui mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice, 2015. Conform estimărilor, diferenţa de climă dintre perioada pre-industrială şi cea contemporană este circa 1 grad Celsius", susţin specialiştii în paginile buletinului ştiinţific.

Sursa: independent.co.uk
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii:

Anonim spunea...

uihughjn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery