Barbatul sau femeia ? Cine are memoria mai buna ?


În bătălia dintre sexe, femeile au susţinut mult timp că îşi pot aminti lucrurile mai bine şi mult mai repede decât bărbaţii. Un studiu recent sugerează că între memoria femeilor şi a bărbaţilor chiar există o diferenţă majoră care se datorează modului de manifestare a emoţiilor. 

 Pierderea memoriei, din păcate, este o consecinţă a procesului de îmbătrânire. Estimările sugerează faptul că aproximativ 75% dintre adulţii în vârstă raportează probleme legate de memorie. Numărul femeilor care se confruntă cu probleme de uitare şi pierderi scurte ale memoriei a crescut în timpul dinaintea menopauzei. În plus, ele sunt mai predispuse la tulburări de memorie şi demenţă, comparativ cu bărbaţii, scrie medicalxpress.com.

 În ciuda acestor condiţii, femeile de vârstă mijlocie depăşesc performanţele bărbaţilor în ceea ce priveştea amintirea cu exactitate a anumitor lucruri. Ele îşi amintesc lucrurile mult mai repede, cu mai multă acurateţe, şi mult mai în detaliu decât bărbaţii. 



Femeile au o memorie mai bună

 Un studiu recent, care a fost publicat în revista „The North American Menopause Society“, realizat pe 212 bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani, a analizat memoria episodică, prelucrarea semantică şi estimarea inteligenţei verbale prin testarea cognitivă. Conform rezultatelor, femeile tind să se descurce mai bine decât bărbaţii în ceea ce priveşte amintirile legate de anumite evenimente, dar mai puţin cu privire la momentul când s-a întâmplat.

 Cercetătorii au constatat că femeile care se află la pre-menopauză depăşesc performanţele femeilor aflate la menopauză în ceea ce priveşte memoria şi exactitatea anumitor fapte petrecute în trecut. În schimb, la bărbaţi, partea de creier răspunzătoare de amintiri se micşorează între 20 şi 40 de ani, conform unui alt studiu citat de Daily Mail. 

Responsabilităţile femeilor le ajută să-şi întărească memoria

 Cercetătorii amintesc de faptul că femeile au o memorie mai bună şi datorită faptului că îmbină responsabilităţile de acasă cu cele de la serviciu, făcând toată viaţa un continuu exerciţiu pentru creier. Fie că sunt la serviciu sau acasă, mereu se gândesc la sarcinile pe care trebuie să le rezolve, ce fac ceilalţi membri ai familiei sau cu ce se îmbracă următoarea zi.  

Totodată, femeile pun suflet şi emoţie în tot ceea ce fac. Psihologii numesc aceste puncte „repere de regăsire“. Din moment ce sunt mai susceptibile de a-şi include sentimentele în ceea ce fac, este mult mai probabil să-şi amintească mai bine anumite lucruri. Femeile aflate la menopauză au raportat rate mai mici de învăţare şi de regăsire a informaţiilor petrecute anterior, în timp ce memoria de stocare şi de consolidare au fost menţinute la acelaşi nivel.


Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery