Marea Conspiratie Alimentara. Vom deveni la fel de grasi precum americanii !


Asa-i ca mereu v-ati intrebat de ce sunt americanii niste grasani? Ei bine, omul modern este supus unor modificari fara precedent, in fata carora organismul nu se poate adapta. Modificarile alimentare din ultimii 70 de ani au fost intr-atat de radicale, incat efectele asupra organismului uman s-au resimtit peste doar o singura generatie. Constatam in principal tulburari ale metabolismului, afectiuni cu componente inflamatorii, dereglari ale tensiunii arteriale, nervozitate si stres. La acestea se mai adauga o veritabila explozie a cancerului. Daca in trecut aceste afectiuni erau considerate ca fiind boli ale batranetii, astazi au devenit la fel de comune la orice varsta.

V-ati gandit cat de mult colorant consumati intr-o luna? Ei bine, suficient de mult cat va este necesar sa va zugraviti intregul apartament.

Un secret deschis

De 70 de ani, omul este otravit lent, fara ca autoritatile sa intreprinda mai nimic pentru a-l proteja. Iar atunci cand este nascocita cate o reglementare noua, aceasta are darul de a-i proteja pe marii investitori in sfera chimiei alimentare. Unul din cele mai bine pastrate secrete deschise ale guvernantilor din umbra, Codex Alimentarius a intrat in vigoare la 31 decembrie 2009 si s-ar putea sa fie cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra. Documentul stabileste standardele de siguranta alimentara, regulile si reglementarile in vigoare in peste 160 de tari, adica 97% din populatia lumii.
Oficialii spun ca documentul are doar un rol consultativ, de corectare. Insa, daca ar fi sa fie astfel, de ce ar fi nevoie ca tarile din intreaga lume sa adopte legi si sa creeze organisme de aplicare? In Romania, perceptele Codexului au patruns prin Legea 215/2004, iar acum sunt in lucru noi prevederi legale de completare.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latina si se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comert Codex Alimentarius este acum finantata si condusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS, ce apartine Natiunilor Unite, ONU) si FAO (Organizatia pentru Alimente si Agricultura a SUA).

Codex Alimentarius nu este altceva decat o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, care au ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte in comertul alimentar.

Cea ce este aratat publicului este ca acest document cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi in ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare. Ceea ce publicul nu va afla este ca prin acest document se intentioneaza sa se puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Romanii, condamnati la otravire

Comisia Codex Alimentarius este un organism international, interguvernamental, creat sub egida Organizatiei Mondiale pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in 1962. Fiecare tara membra are un Punct Codex Alimentarius National. In Romania, acest organism a fost infiintat prin Legea 215/27 mai 2004, care la articolul 51 precizeaza ca se infiinteaza Comitetul National Codex Alimentarius fara personalitate juridica, in coordonarea presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). In planul de activitate pe 2009-2010 al ANSVSA se specifica faptul ca unul dintre obiectivele autoritatii este imbunatatirea contributiei Romaniei la activitatile Codex Alimentarius si participarea activa la Subcomitetele Codex Alimentarius si Comisia Codex Alimentarius si alte evenimente organizate la nivel Codex/FAO.

Pe langa Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intalnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intalnire are loc in 2010, la Roma. In acest moment, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013. Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sunt promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare le­gislative pentru intregul lant alimentar.

Rockefeller si inceputul otravirii noastre

Originile chimiei farmaceutice si implicit ale Codexului se regasesc in jurul anului 1860. Atunci, Bill Rockefeller, un banal comerciant de petrol cu specializarea in farmaceutica, vindea taranilor naivi flacoane cu petrol brut, facandu-i sa creada ca era un leac eficient in tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat in flacoane): Nujol (New Oil – un nou tip de ulei). Afacerea sa era prospera, cumpara o fiola de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un pret de 21 centi si o vindea pentru 2 dolari. Fara prea multa cultura, fara scrupule, fara cunostinte sau studii in domeniul medical, cu putine notiuni de contabilitate si de o aviditate feroce, Rockefeller a reusit sa se impuna. Noului produs Nujol i s-a atribuit meritul de cura impotriva constipatiei si a fost foarte comercializat la acea vreme. Intre timp, medicii au descoperit ca Nujol era nociv si ca ducea in timp la maladii grave, eliminand vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat sa evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din aceasta cauza si a adaugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carente. Senatorul Rozal S. Coperland era platit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost construit gratie acestei formidabile smecherii care consista in a convinge oamenii sa ingereze un derivat de petrol brut imbogatit cu caroten. Asa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice. Suntem deci foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau in mod traditional bazate pe cunostinte extrem de precise legate de corpul uman si erau centrate (ca preocupare) pe binele si sanatatea fiintelor umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea productiei chimiei farmaceutice si atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. In 1948, cifra de afaceri anuala a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol inca mai poate fi gasit sub forma de ulei de parafina pura, clasificat drept laxativ usor si recomandat impotriva constipatiei cronice rebele in terapiile igieno-dietetice obisnuite. Este fabricat la ora actuala de laboratorul Fumouze.

Nazisti la ordinele lui Rockefeller

Trustul chimiei farmaceutice pe care il cunoastem a fost conceput de catre o asociatie condusa de Rockefeller si IG Farben din Germania. Compania Standard Oil apartinand asadar lui John D. Rockefeller, detinea in 1939 15% din acest nou trust germano-american. Rockefeller si-a infiltrat oamenii in conducerea partidului nazist, pe care l-au parazitat pana la sfarsitul razboiului. Dupa razboi, s-au convertit la noua ordine, pe care au slujit-o cu spor. Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania nu au fost bombardate in timpul razboiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller. Inca din 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben finanta efortul german de razboi cu pana la 400.000 de marci germane. Fara acest sprijin, asa cum afirma tribunalul de la Nürenberg: cel de al doilea razboi mondial nu ar fi avut loc…

Tribunalul de la Nürenberg a divizat Compania IG Farben in BASF, BAYER si HOECHST. Toti responsabilii germani din IG Farben, ce slujeau interesele companiei americane, si care au fost condamnati de tribunalul de la Nürenberg, au fost insa eliberati in 1952, la numai un an, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupand functia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA. O data eliberati, cei care se aflasera in conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat in economia germana, ocupand functii foarte importante. Pana in anii ‘70 consiliul director pentru societatile BASF, BAYER si HOECHST era constituit din membrii ai partidului nazist. Incepand cu 1959 acestia il finantau pe tanarul Helmut Kohl. Prin sustinerea politica a acestuia din urma, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decat societatea mama infiintata in 1941. Organizatia de mondializare asociata lui Rockefeller, a constituit o reusita totala, si deja de multa vreme piata chimiei farmaceutice a planetei a fost si este controlata, organizata si administrata pentru a asigura expansiunea industriala mondiala a chimiei farmaceutice.

Codex Alimenarius, mostenirea lui Rockefeller

Traditia cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: Asociatia pentru Industria Chimica. In 1955, industria chimica farmaceutica mondiala a fost regrupata sub auspiciile Camerei de Comert International a Natiunilor Unite si Guvernului German. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod Codex Alimenarius. Un mare numar de partide politice europene asa-zise de stanga si de dreapta au fost finantate de aceasta industrie pentru a se asigura o legislatie favorabila industriei farmaceutice.

Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predomina in cazul mondializarii chimiei farmaceutice explica in mare parte desfiintarea sistematica a inovatorilor stiintifici independenti din ultimii 50 de ani. Aceasta industrie foloseste orice mijloc pentru a-si pastra locul pe piata in ceea ce priveste tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibila tratarea si vindecarea in majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare in forta pentru a se ascunde publicului aceste adevaruri.

Specialisti in otravire

Scoaterea in afara legii a oricarei informatii referitoare la medicina alternativa va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurand astfel profituri si mai mari acestei industrii mondiale care trateaza doar simptomele bolilor, fara a se ingriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste in cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a castiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli… Industria farmaceutica are un interes financiar direct in perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor… Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent si raspandit, ucigand in acest mod milioane de oameni…
O adevarata ,,legiune de indivizi care sa faca lobby pentru industria farmaceutica a fost angajata pentru a influenta legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetarii in domeniul medical si educational. Numai in 1961, trusturile farmaceutice au facut donatii pentru marile universitati din SUA in valoare de: Harvard – 8 milioane de dolari, Yale – 8 milioane de dolari, John Hopkins – 10 milioane de dolari, Stanford – 1 milion de dolari, Columbia din New York – 1,7 milioane de dolari etc.

Informarea medicilor este integral finantata de catre trusturi, care ascund cu grija un mare numar de efecte secundare periculoase si chiar mortale ale medicamentelor, negandu-le public. Dupa ce a stabilit clar originea acestor crime si a dovedit responsabilitatea industriei farmaceutice in ceea ce priveste instalarea unei politici mondiale de genocid extins, doctorul Matthias Rath a inmanat in data de 14 iunie 2003 Curtii Internationale de Justitie de la La Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime impotriva umanitatii.

 438 milioane de petitii catre Parlamentul European

La data de 13 martie 2002 europarlamentarii au adoptat legi in favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispozitii ale Codex-ului Alimentarius si care vizau elaborarea unei reglementari constrangatoare pentru toate terapiile naturiste si suplimentele alimentare – o maniera mai indirecta de a desfiinta concurentii care ar putea sa ocupe un anumit loc pe piata, pentru ca sanatatea se vinde si se cumpara.

Un val de petitii din partea populatiei a inundat mesageria europarlamentarilor, intr-o asemenea masura incat comunicatiile interne au fost blocate. In ciuda a o jumatate de miliard de petitii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabila denigrare a democratiei, prevestind si alte viitoarele dificultati in respectarea acesteia.
Aplicatii ale directivelor Codex Alimentarius

Incepand cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare. Iata in ce constau acestea:

1) Este vorba de a elimina orice supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica (asadar toxici), care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. Magazinele noastre de produse naturiste si suplimente alimentare vor ramane pe raft numai cu 18 produse, atatea cate sunt pe lista Codex-ului. Tot ceea ce NU este pe lista, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale si asta nu inseamna ca vor fi numai cu prescriptie, ci vor fi ilegale adica foloseste-le si te duci la inchisoare.

2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, fitoterapia etc, va fi progresiv interzisa.

3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicand din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. Mai mult, in 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.

4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decat cele permise anterior.

Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor. Extinderea controalelor va actiona progresiv eliminand orice medicina alternativa naturista ancestrala.

Medicina care ucide

In fiecare an, 800.000 persoane mor in America de Nord in urma prescriptiilor medicale. Chimia farmaceutica mai mult ucide decat vindeca. Un raport al ONU mentioneaza ca numai 26 din cele 205.000 de medicamente ale acestei industrii sunt indispensabile. Dintre cele 26, numai noua ar trebui sa beneficieze de prioritate absoluta. Dar daca se recurge la medicina chineza, persana sau indiana, acele noua componente chimice nu mai au aproape nicio utilitate! Altfel spus, fara chimia farmaceutica lumea ar fi mai sanatoasa.

Omul alb nu traieste, ci functioneaza

Avem de a face cu o lupta intre doua conceptii antagoniste. Pe de o parte ideologia francmasonica a lui Rockefeller, in care unicul obiectiv este de a vinde fara scrupule, de a instaura hegemonia si o unica putere mondiala. A reface totul in molecule sintetice, a nega orice alta medicina, este ideea de progres sustinuta de catre toate trusturile farmaceutice. Aceasta politica nu are nimic democratic si vizeaza modelarea maselor dupa voia ei si in functie de propriile necesitati (fundatii, educatie, false norme stiintifice, propaganda, desfiintarea diferitelor forme de medicina naturista ancestrala). Elita francmasonica crede ca poate nega opinia populatiei, deoarece crede ca poate modela masele dupa vointa ei. In 1962 francmasonii au afirmat ca: Cel care controleaza hrana, controleaza lumea. Vom pune bazele unui proiect de implementare, la nivel global, a unui Codex Alimentar pana pe 31 decembrie 2009. Erau un fel de linii directoare. Comisia Codexului Alimentarius e administrata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Organizatia pentru Agricultura si Hrana. Aceste doua organizatii finanteaza Codexul si il pun in aplicare la cererea Natiunilor Unite. In 1994, Codexul a declarat nutrientii a fi toxine. Incredibil ce-i drept dar perfect adevarat. Sunt otravuri. Pana aici a mers alienarea celor care promoveaza aceste masuri aberante.

Pe de alta parte exista adevaratii biologi, medici autentici, adevarati terapeuti sau cercetatori, adesea violentati de aroganta cartelului chimiei farmaceutice. Acestia au stabilit conceptul de bio-individualitate fondat pe libertatea pacientului de a-si alege singur terapia. Acest concept trezeste in pacient spiritul de cercetare, ii ofera alternative in maniera de a se vindeca. Aceasta abordare se adapteaza mai degraba individualitatii specifice a fiecarui pacient, decat impunerea unui protocol terapeutic de masa neindividualizat. Maladia are o conotatie specifica in viata fiecarui individ; fara sa se tina cont de acest lucru, fiinta umana este adusa la rangul de masina fizico-chimica. Ori fiinta umana este mult mai mult decat asta…

Dincolo de toate aceste consideratii, ne aflam in fata a doua conceptii umane, pe de o parte a omului-robot, parte integranta a unui sistem, iar pe de alta parte a fiintei holistice, reflexie microcosmica a intregului univers. Gandhi spunea despre occidentali: omul alb (un occidental) nu traieste, ci functioneaza.

Plante mutant in farfurii

Printre alte aberatii, Codexul postuleaza utilizarea pe scara larga a organismelor modificate genetic. Efectele acestora asupra organismului nu sunt pe deplin intelese, insa cert este ca nu pot aduce nimic bun. Spre deosebire de experimentele din laboratoare, care prezinta o siguranta mai mare datorita faptului ca se desfasoara intr-un mediu inchis unde intreg procesul poate fi controlat, organismele modificate genetic (OMG), o data iesite in natura nu mai pot fi controlate. Cu alte cuvinte, din acel moment oamenii devin cobai.

In 1992 cercetatorii au scos pe piata primul tip de tomata modificata genetic. US Food And Drug Administration (FDA, autoritatea americana in domeniu) a decis ca tomata nu prezenta nici un pericol asupra sanatatii si nu era necesara nici o eticheta care sa arate ca a fost modificata genetic.
In urmatoarele cateva luni cercetatorii au scos duzine de fructe, legume, cereale si lapte modificate genetic. In 1997, 4 milioane de hectare erau dedicate cultivarii de recolte OMG (organisme modificate genetic), iar in prezent 70% din mancarea comercializata in SUA include ingrediente modificate genetic.

Atuurile pe care producatorii le atribuie noii tehnologii sunt impresionante: productivitate mai mare, rezistenta marita la anumite insecte si boli, aspectul exterior mai estetic al fructelor, rezistenta sporita la stocare, intemperii ale vremii si pesticide, timpi de crestere redusi si posibilitatea de cultivare a respectivelor plante in afara mediului lor traditional. Mancarea modificata genetic poate contine adaosuri de vitamine pentru combaterea malnutritiei si vaccinuri pentru a proteja impotriva bolilor. Si, desigur, marele argument este acela ca aceste produse sunt solutia miracol impotriva foametei. Toate acestea sunt de natura sa inchida gura celor prost informati si cu un nivel cultural care lasa de dorit, deoarece nimic din ceea ce natura a realizat atat de eficient pe parcursul a mii de ani omul nu poate imbunatati intr-un timp atat de scurt.

Interesul nostru este sa vindem cat mai mult



Monsanto, masiva corporatie americana producatoare de OMG, este unul dintre cei mai controversati producatori, deoarece cercetarile si dezvoltarea tuturor produselor sale sunt protejate de patent si legile copyrightului. Corporatia este acuzata de prezentarea numai a rezultatelor favorabile a cercetarilor realizate pe produsele lor. Exista nenumarate efecte negative pe care produsele le-au avut asupra animalelor in urma testelor de laborator, dar toate acestea au fost musamalizate cu maiestrie. Monsanto a investit sume enorme in cercetare si dezvoltare, iar pentru a-si acoperi aceste cheltuieli are nevoie sa-si vanda in cantitati uriase produsele, fara ca cei care le consuma sa isi puna intrebari legate de rapoartele care au aparut in urma experimentelor de laborator pe animale hranite cu aceste produse.

Modalitatea Monsanto de a realiza modificarile genetice conduce intotdeauna la mutatii impredictibile ce duc la aparitia unor noi proteine inexistente in planta nemodificata genetic. Unele dintre aceste proteine sunt toxice sau pot produce alergii mortale. Monsanto stie de prezenta acestor proteine, iar reprezentantii sai spun in fata ca-i doare in cot. Iata mai jos un citat dintr-o declaratie a purtatorului de cuvant Monsanto, Phil Angel:

Monsanto nu are datoria sa garanteze siguranta produselor sale. Interesul nostru este sa vindem cat mai mult. Este de datoria FDA sa asigure aceasta.

Creier si testicule mai mici

Unul dintre nenumaratele studii cu rezultate negative facute pe mancarea modificata genetic a fost realizat de cercetatorul de origine maghiara Dr. Arpad Pusztai care a hranit soarecii de laborator cu cartofi modificati genetic. Rezultatele cercetarilor sale au aratat ca soarecii de laborator astfel hraniti aveau creier, ficat si testicule mai mici, precum si sistem imunitar deficient. S-a mai observat si prezenta unui numar ridicat de celule precanceroase in mai multe tesuturi ale organismului. La doua zile dupa publicarea rezultatelor cercetarilor sale, Dr. Puszai a fost dat afara din postul pe care il ocupa la Aberdeen University. Echipa sa de cercetatori a fost dizolvata si au inceput procese care aveau ca menire stoparea dezvaluirii a mai multe descoperiri.

Jeffrey Smith, renumit sustinator al campaniei impotriva mancarii
 modificate genetic, sustinea in cartea sa Seeds of Deception: Exposing Industry and Government Lies About the Safety of the Genetically Engineered Foods You’re Eating, aparuta in 2003, ca cercetatorii din FDA care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la mancarea modificata genetic au primit instructiuni precise de a pastra pe viitor tacerea referitor la acest subiect sau au fost eliberati din functie.

 Soia cu otrava

Soia, una dintre cele mai vechi plante cultivate, a ajuns in SUA in 1800 si a fost inca de atunci folosita ca materie prima in industria alimentara datorita versatilitatii sale. Aproximativ 75% din mancarea produsa industrial contine soia sau derivate din soia, inclusiv margarina, painea si cerealele.
In 1996, Monsanto, a introdus pe piata soia modificata genetic RoundUp Ready. RoundUp este un foarte puternic erbicid produs de aceeasi corporatie. Cand noua soia modificata genetic a ajuns in Europa au aparut multe ingrijorari legate de efectele erbicidului asupra sanatatii umane, unele cercetari aratand ca acesta are efecte dezastruoase asupra fertilitatii si potenteaza aparitia tesuturilor canceroase.

In magazinele din SUA si nu numai, soia modificata genetic este amestecata cu planta naturala, FDA acceptand pretentiile producatorului cum ca nu exista nici o diferenta intre cele doua si deci nu exista necesitatea unei etichetari diferite. In consecinta, acele magazine si clientii lor nu au posibilitatea sa aleaga ce varietate de soia cumpara.

RoundUp omoara totul cu exceptia plantei de soia modificata genetic, in acest fel fermierii pot cultiva doar un singur tip de recolta, disponibila doar dintr-o singura sursa care este tot Monsato. Rezultatul este un aliment toxic cu multiple efecte negative asupra sanatatii.
Companiile toxice, cele mai mari profituri din istorie

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO) arata intr-un raport ca 37 de tari din lume sufera de pe urma diminuarii resurselor alimentare sau a foametei. De la inceputul lui 2008, pretul orezului, porumbului si al soiei a crescut semnificativ. Aceste cresteri sunt puse pe seama pretului petrolului, a modificarilor climatice, a saracirii solului si chiar a cultivarii de plante pentru biocombustibili. Toate acestea sunt insa niste false probleme. La ora actuala exista suficiente dovezi care arata cum este mentinut in mod artificial pretul ridicat al petrolului, cum este descurajata utilizarea unor surse alternative de energie si combustibili, cum este manipulata clima prin incurajarea poluarii si utilizarea unor tehnologii criminale de genul HAARP.

Sunt trecute insa sub tacere interesele unor megacorporatii, precum Monsanto si modul in care acestea trag toate sforile posibile pentru a-si crea un cadru propice de vanzare a produselor proprii. Avand sustinere politica la cele mai inalte niveluri, astfel de megacorporatii ajung sa stabileasca preturile la alimente. Intr-un mod insidios, ele submineaza activitatea micilor fermieri, care, pentru a supravietui, sunt nevoiti sa se reprofileze pe cultivarea produselor modificate genetic.

In timp ce omoara totul in jur, Monsanto obtine profituri astronomice. In 2007 a avut castiguri de un miliard de dolari, in crestere cu 290% fata de cele din 2005. Spre comparatie, firma Exxon Mobil, una din cele mai mari din lume, a avut o crestere de doar 12% in 2007. Iar pentru 2009, Monsanto a anuntat o crestere a pretului semintelor de porumb, unul din produsele pe care le-a impus deja pe piata, cu 35%.

Intr-un interviu, directorul executiv al Monsanto, Hugh Grant, isi manifesta satisfactia fata de aceste rezultate, dezvaluind totodata si cheia succesului companiei pe care o conduce: actualele ingrijorari mondiale cu privire la combustibili si alimente ne-au oferit oportunitati semnificative de piata.
Britanicii, primii cobai pe scara larga

In luna octombrie 2008, premierul britanic, Gordon Brown a trimis o scrisoare secretarului general al ONU, reprezentantilor Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, precum si primului ministru al Japoniei, tara care detine presedintia G8. In aceasta scrisoare, Gordon Brown propune un plan de rezolvare a actualei crize financiare mondiale. Printre solutii se afla si cultivarea pe scara larga a organismelor modificate genetic (OMG).

Presa corporatista a demarat deja o campanie de promovare a acestei idei cu titluri de genul Organismele modificate genetic ar putea contracara cresterea preturilor la alimente sau Organismele modificate genetic, singura solutie pentru combaterea foametei. Un articol de propaganda publicat chiar in Romania afirma: In conditiile in care mai bine de jumatate din produsele agricole importate de europeni din Lumea Noua sunt modificate genetic, specialistii in domeniul alimentar sustin ca este inutil ca populatia sa se mai intrebe daca OMG-urile sunt bune sau nu, deoarece fac deja parte din viata noastra.

Otravurile necesare

In nota de fundamentare a propunerii sale, Gordon Brown prezinta ideea cultivarii si consumului de organisme modificate genetic ca fiind o necesitate dictata de criza financiara globala. Puterea de cumparare a consumatorilor a scazut sensibil, sustine el. Dar tot el afirma mai departe ca in tarile dezvoltate consumul a atins cote foarte ridicate. Pe de alta parte, produsele alimentare clasice au preturi din ce in ce mai mari. Populatia globului a crescut foarte mult in ultimele decenii. Cantitatea si calitatea productiei agricole sunt afectate de modificarile climatice si de reducerea suprafetelor cu grau si porumb, prin cultivarea de plante necesare producerii de biocombustibili care sa inlocuiasca petrolul. Alimentele modificate genetic sunt mult mai ieftine si mai profitabile decat cele naturale.
Firmele americane, in fruntea carora se afla compania Monsanto fac un intens lobby in Europa pentru a-si desface aici produsele. Organizatiile de protectie a mediului vorbesc chiar de un nou tip de poluare – poluarea genetica – intrucat noile specii, odata lansate in natura viruseaza si infesteaza organismele existente.

Infertilitate si organe minuscule

Comisia Europeana a autorizat pana in prezent utilizarea pe teritoriul statelor membre a cinci astfel de organisme modificate genetic: trei tipuri de porumb, unul de sfecla de zahar si unul de soia. Cum tarile UE sunt obligate prin angajamentele pe care le-au semnat sa aplice intocmai directivele Uniunii, iar legile europene au intaietate fata de cele nationale, ne putem astepta ca aceste organisme sa fie introduse si in Romania, din simpla obedienta fata de directivele trasate de la Centru.
Un studiu realizat de Universitatea din Viena in colaborare cu Agentia pentru sanatate si siguranta hranei (Austrian Agency for Health and Food Safety) si Ministerul Sanatatii din Austria a ajuns la concluzia ca porumbul modificat genetic determina infertilitate si sterilitate.

Asociatiile care protesteaza impotriva alimentelor modificate genetic atrasesera de multa vreme atentia asupra acestui fapt. Anul trecut, Congresul american a primit cartea lui Jeffrey Smith, directorul executiv al Institutului pentru Tehnologie Responsabila. Avand ca titlu Ruleta genetica (Genetic Roulette), aceasta avertiza asupra a 65 de probleme serioase de sanatate, printre care infertilitatea si sterilitatea, cauzate de consumul de alimente modificate genetic.

Spre exemplu, porumbul Monsanto este modificat genetic pentru a produce o substanta asemanatoare cu pesticidele, care il face mai rezistent fata de daunatori. Numerosi fermieri din SUA s-au plans ca animalele pe care le hraneau cu un astfel de porumb ajungeau apoi in mod inevitabil sa sufere de sterilitate, respectiv infertilitate. Acum exista si o confirmare stiintifica din partea unei institutii recunoscute.

Jeffrey Smith a declarat: In SUA, alimentele modificate genetic sunt responsabile de o multime de probleme de sanatate. Guvernul trebuie sa le interzica imediat, pentru ca sunt periculoase. Consumatorii nu mai trebuie insa sa astepte ca guvernul sa faca primul pas, trebuie si ei sa actioneze.
Institutul pentru Tehnologie Responsabila a lansat o campanie pentru o America mai sanatoasa, prin care urmareste sa mobilizeze cetatenii, organizatiile, mediul de afaceri, mass-media pentru ca acestia sa respinga in masa alimentele modificate genetic. Reprezentatii firmei Monsanto nu au comentat in niciun fel aceasta situatie.

Cancerul vine din alimente

Activistii din Marea Britanie afirma ca rezultatele obtinute in urma testelor realizate in Rusia si facute publice dupa o batalie juridica de opt ani cu industria biotehnologica, sustin cercetarile realizate de catre dr. Arpad Pusztai, care primise aspre critici din partea Societatii Regale si a Institutului de Stat pentru Controlul Calitatii din Olanda.

Graham Thompson afirma ca dovezile sprijina cercetarea facuta de Pusztai, care a fost discreditata atunci de catre industrie. Brian John de la GM Free Cymru din Tara Galilor, care a publicat in 2007 rezultatele cercetarii cu privire la cartofii modificati genetic, afirma ca aceasta a fost realizata in 1998 de catre Institutul de Nutritie al Academiei de Stiinte Medicale din Rusia, rezultatele ei fiind ascunse timp de opt ani.

Cercetarea arata ca sobolanii hraniti cu cartofi modificati genetic au dezvoltat tumori; ficatul, rinichii si intestinul gros fiindu-le grav afectate. Cartofii contineau o gena rezistenta la antibiotice. Institutul rus a refuzat sa dea publicitatii aceste informatii.

In mai 2004, Tribunalul Districtual din Moscova a hotarat ca informatiile legate de siguranta consumului hranei modificate genetic sa fie facute publice. Insa institutul a refuzat sa publice raportul. Grupurile activiste din Rusia au dat in judecata institutul, iar in septembrie 2005 au obtinut o sentinta prin care raportul trebuia facut public.

Irina Ermacova, care a realizat pe cont propriu cercetari referitoare la hranirea animalelor cu hrana modificata genetic, a analizat concluziile raportului. Ea afirma ca soiul de cartofi MG Russet Burbank este printre cele mai periculoase categorii de hrana folosite in teste si ca pe baza acestor dovezi ei nu pot fi folositi in hrana oamenilor.

Romanii nu vor plante modificate genetic, dar le cultiva

LAPAR (Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania) a cerut reintroducerea cultivarii de soia modificata genetic, interzisa prin lege de la 1 ianuarie 2007. Argumentele invocate au fost costurile scazute si productia dubla fata de soia conventionala. Romania este cea mai mare cultivatoare de soia OMG din Europa desi 70% din populatie se declara impotriva consumului de organisme modificate genetic.

Franta a interzis cultivarea porumbului modificat genetic MON 810, produs de Monsanto, in urma a nenumarate manifestatii publice de refuz a OMG, dupa distrugerea unor culturi MG si chiar si greva foamei din partea unor importanti actori ai societatii civile.

Pana in 2004 Uniunea Europeana a tinut piept lobby-ului intens in favoarea introducerii culturilor de organisme modificate genetic in Europa si a mentinut moratoriul cu privire la acestea. Din luna mai a aceluiasi an, Comisia Europeana a aprobat, impotriva vointei majoritatii cetatenilor (care nu au fost consultati in prealabil), porumbul modificat genetic Bt 11, produs de Syngenta, pentru alimentatia umana si porumbul NK603, produs de Monsanto, pentru nutritia animala. Argumentul: testele au demonstrat ca aceste culturi nu prezinta nici un pericol pentru consumatori.

Un om informat face cat doi, un om dezinformat papa tot

Exemplele date sunt reprezentative pentru ceea ce se intampla la o scara mult mai larga – existenta unui conflict intre interesele economice si politice, pe de o parte si siguranta populatiei pe de alta. Cresterea intereselor economice este invers proportionala cu investirea in normele de siguranta ale populatiei, iar factorul ce regleaza acest raport este informatia (sau lipsa ei).

Cetatenii corect informati sunt mai motivati sa se manifeste atunci cand drepturile le sunt incalcate sau cand li se pune pe tava ceva ce nu au comandat, tocmai pentru ca sunt in cunostinta de cauza. Cetatenii neinformati vor merge in directia dictata de interesele dominante la un anumit moment.
In cazul Romaniei, intreaga populatie consuma linistita alimente ce contin OMG, desi in sondaje se declara impotriva lor, tocmai pentru ca nu este informata ca in tara noastra exista astfel de culturi inca din 1998 (la doi ani dupa ce fusesera introduse in SUA), tocmai pentru ca produsele ce contin OMG nu sunt etichetate sau etichetele acestora sunt minuscule si tocmai pentru ca cei ce le produc au tot interesul sa mentina tacerea cu privire la riscurile prezentate de acestea pentru sanatate, mediu si cultivatori. Marile corporatii producatoare de seminte (Monsanto, Pioneer, Syngenta) sunt principalele beneficiare de pe urma biotehnologiei iar lipsa de legislatie si de informare din tara noastra cat si practica raspandita a coruptiei nu fac decat sa le usureze demersurile de implementare a acesteia.

Ce sunt organismele modificate genetic:

* o serie de produse insuficient testate incat sa prezinte garantii pentru consum, motiv pentru care multe tari din UE au apelat la principiul de precautie si au refuzat cultivarea si consumul pe teritoriile lor (Franta, Austria etc.)
* testele efectuate pe cobai (insuficiente si ele) au aratat posibile legaturi intre consumul de OMG si perturbari de functionare a ficatului, rinichilor si testiculelor, alergii etc.
* reprezinta un pericol pentru biodiversitate – o data cultivate in spatii deschise ele se pot raspandi si contamina si alte medii, in exteriorul culturii propriu-zise(seminte purtate de vant etc) iar efectele nu pot fi controlate. In plus, prin continua cautare de soiuri tot mai rezistente de plante se vor elimina toate acele soiuri mai slabe deci efectiv se va reduce biodiversitatea.
* creeaza dependenta de firma ce detine patentul asupra lor (Monsanto, Pioneer, Syngenta, Bayer) – semintele OMG nu pot fi pastrate ca semintele traditionale, ele trebuie cumparate anual de la firma producatoare, impreuna cu erbicidul la care sunt rezistente (care distruge orice planta mai putin respectivul OMG). Deci planta modificata genetic contine o cantitate uriasa de erbicid. E o gluma povestea ca OMG ne ajuta sa folosim mai putine erbicide si pesticide.
* nu sunt o solutie contra foametei! Foametea din lume nu poate fi eradicata decat printr-o distributie diferita a alimentelor, prin limitarea saraciei si incetarea exploatarii tarilor sarace.
* sporesc problemele economice si sociale din tarile sarace sau in curs de dezvoltare – de obicei acolo sunt marile plantatii (India, Argentina, Mexic etc.). Fermierii sunt fermecati de costurile asa-zis reduse si de productivitatea mare a semintelor modificate genetic (idei foarte raspandite si in Romania de altfel.

Codexul ne aduce mai multe e-uri

Dincolo de impunerea utilizarii organismelor modificare genetic, Codex Alimentarius intervine si in utilizarea aditivilor alimentari. E-urile nu sunt nici pe departe combatute de Codex, ba mai mult se recomanda folosirea acestora. Cu toate ca omul de rand a invatat sa se fereasca singur de E-uri, autoritatile mai arunca din cand in cand praf in ochi, interzicand utilizarea unora, dar ignorand folosirea celor mai otravitoare dintre ele.

Ministerul Sanatatii a elaborat recent o lista cuprinzand cateva zeci de E-uri care nu ar fi periculoase pentru sanatatea populatiei. Dar exista peste o mie de astfel de substante ce sunt introduse in alimente si bauturi, in special racoritoare. In vreme ce in state din UE, SUA, Canada si tari foste componente ale URSS multe dintre acestea au fost interzise, la noi sunt folosite fara nici o restrictie. Iar alimentele importate nici macar nu sunt controlate – pe etichetele acestora nemaifiind mentionat continutul de E-uri -, de vreme ce provin de la firme cu un renume international mai mare sau mai mic.

O vreme, legislatia romaneasca a prevazut ca toate E-urile sa fie inscriptionata pe etichete. La aceasta decizie s-a revenit ulterior, in urma protestelor si presiunilor exercitate de producatorii si importatorii de astfel de produse. Moment in care s-a apelat la publicitatea, care induce in eroare cumparatorul. In loc de litera E urmata de un numar (indicativ prin care consumatorul poate afla despre ce aditiv alimentar este vorba si ce riscuri implica consumarea acestuia), pe etichete a inceput sa se mentioneze doar afanatori”, arome identic naturale”, conservanti” si alti asemenea termeni mincinosi.

Printre cele mai nocive produse care sunt consumate se numara cele instant. Dr. Pavel Chirila arata ca, compozitia reala a unei supe instant consta in: amidon modificat, sare, pudra de tomate, citrat de sodiu, diacetat de sodiu, sirop de glucoza, ulei hidrogenat, pudra de ceapa, guma Guar, ribonucleotide de sodiu, proteina hidrolizata vegetala, acid adipic, caseinat, chinolina, carmoizina, emulsifianti (disodium monofosfat, gliceril monosteara, polifosfat de sodiu, condimente, arome, indulcitori artificiali si antioxidanti. Dupa cum se poate observa, nu prea aveam de-a face cu o compozitie naturala, ci cu substante de sinteza greu asimilate de organismul uman. Un alt exemplu ar fi celebra cafea instant Jacobs, comercializata in tara noastra de SC Kraft Foods Romania, Brasov. Potrivit inscriptiei de pe ambalaj, aceasta n-ar contine, in afara de minimum 2,5% cafeina, nimic altceva decat cafea naturala. Cine este atat de naiv incat sa creada ca respectivul produs devine solubil instantaneu, fara ca in compozitie sa se afle si alte substante chimice de sinteza, se inseala amarnic. De asemenea, cunoscutul condiment Vegeta” contine potentatorii de aroma: glutamat de sodiu si inozinat de sodiu, amidon de porumb si este colorat cu riboflavina. Iar condimentul Delikat” este garnisit, in plus, cu guanilat de sodiu, maltodextrina din cartofi si acidificant: acid citric.

Carne chimica

La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste carnea. Inainte de comercializare, multi producatori injecteaza puii cu o solutie ce contine aditivi si sare in proportie de 16%. Culoarea produsului se schimba datorita deshidratarii, a concentrarii pigmentului sanguin si a transformarii hemoglobinei in methemoglobina, in stratul periferic, pe adancimea in care patrunde oxigenul.

Cu cat congelarea este mai lenta, cu atat carnea devine mai inchisa la culoare. Astfel, pentru un aspect placut, consumatorul plateste aditivul la pret de pui, fara sa ia seama ca produsul a fost tratat chimic cu substante de sinteza. Aici trebuie spus ca unele abatoare, care nu folosesc asemenea practici, eticheteaza expres pe ambalaj mentiunea Produs neinjectat”.

Pentru a se ameliora, chipurile, produsele inferioare calitativ, acestea sunt cosmetizate, modificandu-se aspectul si chiar gustul real. Lista E-urilor permise in tara noastra in industria carnii cuprinde peste 70 de aditivi. Mentionam doar cativa dintre acestia: acid citric monohidrat – agent de reglare aciditate, sechestrant; acid pentru inmuierea soriciului; amestecuri de condimente pentru decor; azotat/nitrit de sodiu, pentru formarea si stabilizarea culorii in produsul finit; benzoat de sodiu – conservant cu actiune puternica folosit si pentru pestele uscat semiconservat; agent de ingrosare compus din amestec de hidrocoloizi: guma Guar si guma Xanthan; E 450 si E 451 – fosfati pentru salamuri; E 300, E 301, E 471 si E 575 – potentiatori de gust si aroma; E 621 glutamat de sodiu, intensificator de gust picant, delicatese; diverse produse pentru injectari, compuse dintr-o sumedenie de E-uri in amestec, stabilizatori, emulgatori, regulatori de prospetime etc.

Pastrama cancerigena

La fabricarea salamului de vara, spre exemplu, se folosesc: carne de porc, vita, pasare, organe de porc, apa, proteina vegetala, atioxidanti (izoascorbat de sodiu), lactat de sodiu, sare, zahar, condimente, conservant (nitrit de sodiu), stabilizatori (polifosfati) si colorant (acid carminic E 120).
Nitritul de sodiu E 250 produce boli cardio-vasculare, in stomac putandu-se combina cu alte substante, ceea ce duce la formarea de nitrozamine. Pastrama tratata cu aceasta substanta are un ridicat potential cancerigen. Producatorii de carne si produse din carne mai inseala consumatorii si prin utilizarea in produs a unei cantitati de apa ce depaseste limita admisa de 66%. Apa nu poate fi stabilizata decat prin injectarea unor substante de sinteza folosite in exces. Un alt pericol pentru sanatatea consumatorilor il reprezinta cresterea animalelor – ce nu vad lumina soarelui – in mari aglomerari, pentru a se ingrasa mai repede. In hrana si corpul acestora se introduc hormoni de crestere, antibiotice, vaccinuri, sedative si vitamine. Astfel, nu este de mirare ca dupa consumarea unor produse din carne provenite de la asemenea animale isi fac aparitia alergiile, obezitatea, hepatita toxica si alte afectiuni grave.
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery