Cum te protejezi de substantele periculoase din piscina. Clorul e doar una dintre ele.



Vara înseamnă mare, apă, bălăceală, piscine şi spa-uri, dar totuşi, baia în piscină are şi efecte neplăcute asupra pielii corpului şi a tenului, aşa că este necesară cunoaşterea a câteva trucuri despre protecţia împotriva clorului din piscină.

“Clorul prezent în apa din piscine este un agent antioxidant, dar afectează şi bacteriile bune de pe pielea noastră. Mai concret? Pielea poate fi agresată de clorul din apă, se deshidratează şi este expusă la o îmbătrânire accelerată“, a explicat Nicoleta Ion, Trainer Repechage România.

"Adăugat în apă, clorul este foarte eficient și poate distruge o gamă largă de bacterii și virusuri periculoase. Organizația Mondială a Sănătății consideră inofensiv clorul doar dacă nivelul este sub 1 la un milion, în apa potabilă, însă problemele apar atunci când sunt dezinfectate piscinele și se ajunge la concentrații de 2 până la 5 părți per milion", atrage atenția toxicologul britanic Nitin Seetohul, de la Universitatea Trent Nottingham.

Astfel, studii recente au dezvăluit că micuții care înoată cel puțin o dată pe săptămână în piscine cu clor sunt de cinci ori mai predispuși să facă astm.

Un alt studiu efectuat la Colegiul Stomatologic din New York a scos la iveală un fapt și mai șocant.

"Dacă nivelul de clor nu e menținut în limitele normale, atunci contactul frecvent cu apa acidă din piscină poate determina, în special în cazul înnotătorilor pasionați, mari probleme cu smalțul dinților", explică medicul Leila Jahangiri.



Clorul este deosebit de periculos și pentru ochi, în special în cazul persoanelor foarte sensibile, ca să nu mai vorbim și despre efectele deosebit de grave asupra părului, mai ales dacă este vopsit.

"Persoanele cu părul vopsit blond se pot trezi cu o nuanță de verde după mai multe vizite la piscină. Asta deoarece clorul și cuprul din vopsea interacționează", susțin specialiștii.

“Atunci când mergem regulat la piscine, dar şi când utilizăm apă acasă (pentru că şi aceasta conţine clor) este necesară o îngrijire corespunzătoare a pielii. Duşurile fierbinţi nu sunt recomandate deoarece aburii din apa fierbinte conţin clor pe care îl inhalăm mult mai uşor. De asemenea, apa fierbinte deshidratează pielea şi mai tare”, explică specialista.

Potrivit One.ro, este important ca înainte şi după fiecare baie în piscină să ne hidratăm corpul şi pielea. Iată câteva reguli de bază de care să ţii cont:

Bea minimum 8 pahare de apă pe zi;

Foloseşte produse cosmetice care să îţi apere pielea corpului şi a feţei de deshidratare;
La fel ca tenul, şi pielea corpului are nevoie de îngrijire şi produse care să prevină şi să amâne îmbătrânirea pielii.

Înainte de baia în piscine, “recomand pentru pielea feţei un produs hidratant pe bază de alge marine si vitamine”, a conchis Nicoleta Ion.


Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery