Misterele Bibliei - originile filistenilor vor fi aflate in curand


Descoperirea făcută la Ascalon, pe coasta de sud a Israelului, contribuie la dezlegarea unui mare mister al Bibliei, vechi de mii de aniS-a descifrat unul dintre misterele Bibliei S-a descifrat unul dintre misterele Bibliei 

O descoperire în premieră, făcută în vechiul oraș Ascalon din Israel, îi va ajuta pe arheologi să descifreze, în sfârșit, originile unuia dintre cele mai importante și enigmatice popoare descrise în Biblia ebraică: filistenii, conform National Geographic. Astfel, va fi dezlegat unul dintre misterele de nepătruns ale Bibliei. 

Descoperirea unui vast cimitir în afara zidurilor antice din Ascalon, un important oraș al filistenilor din perioada cuprinsă între secolele al XII-lea și al VII-lea î.Hr., este primul de acest gen din istoria cercetărilor arheologice din regiune.

Filistenii au fost un enigmatic trib de la Marea Mediterană, amintit în Biblie pentru ura lor față de vechii israeliți. Acum, în urma unor cercetări efectuate în cadrul unor excavații fără precedent, vreme de 30 de ani, s-a descoperit rămășițele singurului cimitir filistean. Iar unul dintre cele mai mari mistere ale arheologiei și ale mediului academic va fi descifrat, potrivit Jerusalem Post.

”Descoperirile făcute în cimitir, datate între secolele al XI-lea și VIII-lea, ar putea susține afirmația – amintită în Biblie – că filistenii erau un popor migrator dinspre granițele vechiului Israel, care a venit din teritoriile vestice în jurul secolului al XII-lea î.Hr.



Arheologii și savanții au căutat mult timp originile filistenilor, iar descoperirea cimitirului va oferi cheia dezlegării acestui mister”, a anunțat Autoritatea pentru Antichități din Israel”. În timpul unei expuneri, despre Expediția Leron Levy de la Ascalon, desfășurată la Muzeul Rockefeller din Ierusalim, arheologii și oamenii de știință au anunțat că au început să apară noi răspunsuri legate de originile filistenilor.

”99% dintre articolele și lucrările scrise despre obiceiurile funerare ale finistenilor ar trebui revizuite sau ignorate, acum când s-a descoperit primul și singurul cimitir filistin la Ascalon, unul dintre cele cinci orașe importante ale acestui popor”, a declarat Lawrence E. Stager, profesor emerit de arheologie de la Universitatea Harvard.

Filistenii sunt printre cele mai cunoscute personaje negative din Biblia ebraică. Acest grup a controlat regiunea de coastă din sudul Israelului (din epoca modernă) și din Fâșia Gaza, războindu-se cu vecinii lor, israeliții, și a pus mâna chiar și pe Chivotul Legii, în acea vreme. Artefactele descoperite la Ascalon, care au inclus ceramică, bijuterii și arme, arată că filistenii au comunicat cu populațiile înrudite din bazinul Mării Mediterane.      
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery