Cea mai inaltă biserică din lume e erodată de .. urină



Domul din Ulm (sudul Germaniei) a rezistat atacurilor din timpul războaielor, însă un alt factor decisiv îl poate pune la pământ.

Domul din Ulm este o biserică evanghelică-luterană, cu o înălţime de peste 160 de metri. În prezent este cea mai înaltă biserică din lume, iar în 1890 era cea mai înaltă clădire din lume. 

Clădirea a supravieţuit multiplelor atacuri aeriene, rămânând una dintre emblemele cele mai statornice ale oraşului Ulm. 

În prezent, însă, clădirea este în pericol din cauza neglijenţei localnicilor care urinează des pe marginea clădirii. Pereţii exteriori realizaţi din piatră de nisip încep să se erodeze de la bază către vârf din cauza funcţiei secundare a clădirii - de toaletă publică. Sărurile şi acidul din urină provoacă eroziunea bazei bisericii. O altă problemă care afectează clădirea este voma.  În afară de faptul că prin astfel de activităţi se distruge o emblemă locală, Domul din Ulm este şi un loc lipsit de igienă. 



Pentru a descuraja aceste obiceiuri, oficialii oraşului au decis în anii trecuţi să amendeze cu 50 de euro pe oricine utilizează domul în astfel de scouri. La începutul acestui an amenda a fost dublată, însă nu i-a împiedicat pe oameni să utilizeze clădirea ca toaletă publică.

,,Am supravegheat-o pentru jumătate de an şi din când în când este plină de urină şi vomă,'' a declarat Michael Hilbert, directorul agenţiei însărcinate să conserve structura clădirii.  Purtătorul de cuvânt al oraşului a declarat pentru un ziar german că prezenţa poliţiei din jurul bisericii are un impact minim şi că ,,problema va persista atâta timp cât în zonă există oameni. 

Domul este amplasat în zona centrală a oraşului, unde anual are loc festivalul vinului, precum şi un târg de crăcun faimos. În cadrul ambelor evenimente lipsesc, însă, toaletele publice. Deşi în zonă se află nenumărate clădiri, localnicii preferă să urineze pe o biserică veche din anul 1377 din cauza boltelor care oferă un semi-spaţiu privat.
Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery