Blestemul cantecului care omoara. Ai curaj sa-l asculti ?


Compozitorul si pianistul maghiar Rezso Seress era pana cand a compus cantecul “Duminica Mohorata” un anonim, care cauta sa dea lovitura, insa fiecare compozitie a sa era un esec.

Pana intr-o duminica noroasa si ploioasa, cand parasit de sotie, ramas singur si deprimat, a compus in mai putin de 30 de minute un cantect cu un ritm ciudat si extrem de deprimant pe care l-a numit “Duminica mohorata”. Cu aceasta compozitie a dat lovitura, insa de melodia sa se leaga o serie de evenimente bizare.

In concret, la scurt timp dupa lansarea cantecului, un tanar din Berlin s-a impuscat in cap dupa ce a ascultat cantecul despre care a spus ca nu si-l poate scoate din cap.



La o nici o saptamana, o femeie a fost gasita spanzurata intr-un apartament din Berlin in care a fost gasit si un disc cu “Duminica mohorata”. La doua zile dupa eveniment, o secretara din New York s-a gazat, lasand scris ca la inmormantare sa se cante compozitia lui Seress. Tot in New York un batran de 82 de ani s-a aruncat de la etajul al saptelea dupa ce a canta melodia la pian, iar in Roma un adolescent s-a aruncat de pe un pod dupa ce a auzit cantecul.

Tot in aceeasi perioada, presa londoneza relata un caz aparte. Intr-un apartament se auzea in boxe, cu volumul maxim, “Duminica mohorata”. Discul se blocase si repeta mereu aceasta melodie. Enervati, vecinii au spart usa apartamentului si au gasit-o pe proprietara moarta, dupa ce luase o supradoza de medicamente.

Insa, cel mai ciudat eveniment legat de cantecul blestemat si sinucigas are legatura chiar cu familia compozitorului maghiar. Serres, aflat in Franta, i-a trimis o scrisoare fostei sale sotii pe care o ruga sa se intoarca inapoi. A primit in schimb o scrisoare de la politie prin care era anuntat ca sotia lui s-a otravit, langa ea fiind gasit un disc cu “Duminica mohorata”.

Cantecul a fost interzis la Radio BBC pentru 66 de ani, abia in 2002 fiindu-i repermisa difuzarea.


Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery