Skull and Bones, o fratie intunecata


Ordinul “Skull & Bones” a fost înfiinţat la Colegiul Yale din New Haven, Connecticut, în anul 1832. El este cel mai vechi şi cel mai prestigios dintre cele şapte societăţi secrete de la Yale. Printre celelalte sunt: “Scroll & Key” (“Sulul şi cheia”), “Book & Snake” (“Cartea şi şarpele”), “Wolf’s Head” (“Capul de lup”), “Eliahu” şi “Berzelius”. Aceste grupuri servesc ca bază de recrutare a tinerilor destinaţi unor cariere în guvern, justiţie, finanţe şi în alte sectoare influente ale vieţii americane. “Skull & Bones” este elita elitelor din aceste societăţi secrete. Doar “Scroll & Key” mai poate revendica o influenţă, aproape egală, asupra societăţii americane din ultimii 160 de ani.

322 – numărul reprezentativ

Membrii Skull and Bones sunt recunoscuţi pentru tăcerea lor şi pentru că sunt în continuare o enigmă. Nu au lăsat să se afle decât ceea ce ei au dorit să se afle. Despre numărul 322 se ştie că este un simbol cheie al frăţiei, însă nimeni nu a putut preciza cu exactitate  semnificaţia lui. Se crede că face referire la anul în care a murit Demostene, 322 î.Hr.

De astfel, toţi membrii sunt absolvenţi ai universităţii Yale şi vin din familii cunoscute şi influente. Inscripţia „Wer war der Thor, wer Weiser, Bettler oder Kaiser? Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich”, în traducere: „Ce e nebunul, ce e înţeleptul, ce e cerşetorul, ce e regele? Sărăci şi bogaţi, în faţa morţii toţi sunt egali!”, tronează pe un edificiu numit „Mormântul Skull and Bones” din curtea universităţii Yale.

Un alt element al straniului este faptul că o divinizează pe zeiţa Eulogia, zeiţa grecească a elocinţei. Frăţia mai este cunoscută drept Frăţia Morţii, Loja 322, Eulogia sau Ordinul.

Printre membrii se numără majoritatea preşedinţilor americani, din 1923 până în prezent, membrii ai guvernelor, vicepreşedinţi şi secretari de stat, proprietari şi directori ai marilor corporaţii şi companii multinaţionale, conducători ai principalelor instituţii financiare (proprietari sau preşedinţi ai băncilor), magnaţi din domeniul energetic (petrol, energie nucleară), principalii contractori militari.

Uneori sunt acceptaţi şi artişti, cu taxe de participare reduse, datorită statutului social sau pentru activităţile de divertisment din club. Se spune că listele de aşteptare pentru înscrierea în Club implică la rândul lor contribuţii financiare consistente. Există mii de persoane înscrise pe aceste liste de aşteptare.

Din „tabăra” cea mai prestigioasă, Mandalay, fac parte, printre alţii: Henry Kissinger, George Shultz, S. D. Bechtel, Jr., Thomas Watson Jr. (IBM), Phillip Hawley (AT&T), William Casey (CIA) şi Ralph Bailey (Dupont). George Bush (tatăl şi fiul) fac parte dintr-o tabără considerată mai puţin prestigioasă denumită Hillbillies, împreună cu A. W. Clausen (Banca Mondială), Walter Cronkite şi William F. Buckley. Cluburile sau taberele, aproximativ 120 la număr, în care sunt împărţiţi membrii Bohemian, au nume ciudate cu rezonanţe oculte, de exemplu: Abbey, Druids, Isle of Aves, Meyerling, Owl’s Nest (clubul lui Ronald Reagan), Silverado Squatters, Woof, Totem Inn, Wayside Log, Ye Merrie Yowls, Zaca.

Parte a conspiraţiei luciferiene

Unele teorii privitoare la activităţile Skull and Bones arată că frăţia face parte din Conspiraţia Luceferiană, înfiinţată în 1776. Mai mult, membrii organizaţii ar efectua ceremonii tenebre, care sunt iniţiatoare, şi l-ar adula pe Baphomet. Despre frăţie se ştie că a luat naştere în 1832, la Univ. Yale, din New Haven, Connecticut, după ce doi membri ai Phi Beta Kappa, A. Taft şi W.H. Russell, au realizat o sciziune din organizaţia Phi Beta Kappa, care era una masonică şi avea legături cu Illuminati. În 1832 a fost realizată prima cohortă (grupă) a Skull and Bones, formată numai din bărbaţi. De abia din 1992, în organizaţie s-au primit şi femei. Fotografiile realizate în grup se realizează în faţa unui orologiu vechi, ale cărui limbi arată ora opt,  şi în faţa unui craniu şi două oase umane încrucişate



Iniţierea

„Tapping” se numeşte durul ritual de iniţiere a noilor veniţi în Clubul 322, este dus la final de 15 membri mai vechi, care îi iniţiază pe noii colegi. Cei 15 „vechi” bat la uşa novicilor şi spun „Craniu şi Oase. Ne primiţi?”. Novicii răspund afirmativ şi primesc un mesaj, înfăşurat într-o faşă neagră, sigilat cu ceară neagră, purtând emblema capului mort cu oasele încrucişate şi numărul 322. Apoi, aceştia sunt duşi la Mormântul Skull and Bones, închişi în sicrie. Urmează deschiderea sicrielor, primirea robei de membru, cu simbolul Skull and Bones pe ea, plus o poreclă pentru fiecare membru.
 Potrivit Alexandrei Robbins, autoarea cărţii „Secrets of the Tomb: Skull and Bones”, la începutul fiecărei şedinţe se scrie porecla noilor membrii pe un os după care se aruncă într-o grămadă de oase, pentru a arăta egalitatea dintre membri. Pentru a deveni membru Skull and Bones trebui să provii, în primul rând, din familii influente. Apoi trebui să treci peste trei probe, numite cordalii: educaţia primită, tradiţia vânătorească şi datoria de a îţi sluji ţara.

Avere din droguri?

Skull and Bones este caracterizată şi prin secreto-mania de care a dat dovadă. Despre membri se spune că au fost implicaţi în începerea războiului civil din State, că au legături cu traficul de opiu din Turcia în China şi SUA. De astfel, ei sunt bănuiţi şi pentru traficul de droguri, existând speculaţii că aşa s-au îmbogăţit numeroşi membrii Skull and Bones. Un argument adus în sprijinirea acestei afirmaţii a fost: compania Eli Lilly, din al cărui CA fac parte şi Bush sr. sau Dan Quayle, a sintetizat primii drogul LSD pentru CIA.

Despre locul în care se întâlnesc nu se ştiu prea multe lucruri. Doar că se află pe Insula Cerbului, aflată pe estuarul fluviului St. Lawrence. Însă ce se întâmplă dincolo de gardurile înalte ale sediului Skull and Bones rămâne un mister.


Share on Google Plus

About Just Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gallery